Uruguay Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Uruguay Vatandaşlığı

URUGUAY OTURMA İZNİ

Uruguay'da oturma izni için ülkeye daha önce girmiş olmanız , ülkeyi deneyen ve kalmaya karar verenler için mükemmel bir kart niteliğindedir. Uruguay'ın Direccion Nacional de Migración (DNM veya Göçmenlik) ikamet konularıyla ilgilenen hükümet bürosudur. Daimi oturma izni elde etme sürecinin tamamı, gerekli belgeleri elde etmek için gereken süreye ek olarak 12 ve 24 ay sürer.
Sürecin başlangıcında, tüm dokümantasyonunuz gönderildiğinde, size kalıcı bir mukimmiş gibi her şeye erişmenizi sağlayacak bir ''cédula'' (kimlik kartı) verilmektedir.
Uruguay'da ikamet etmek için pasaportunuzun bir nüshasını Göçmenlik Niyet Mektubu ile birlikte göndermeniz ve onay almalısınız, polis geçmişinizde kontrole çağırılıp, bir tıbbi muayeneden geçtikten sonra, maddi imkânların kanıtını sağlamalısınız. Son onayınızı beklerken geçici bir kimlik kartı alabilirsiniz.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Uruguay Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Uruguay Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Uruguay vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Oturma İzni (Vize) Türleri
Diğer her ülkede olduğu gibi, Uruguay'da kalıcı oturum izni alabilmek için çok çeşitli yöntemler bulunmaktadır.
Rentista Vizesi, siz ve ailenizi desteklemek için uygun bir gelir gerektirir. Belirli bir miktar sağlanamamışken , genellikle, tek bir başvuran için ayda 1,500 dolarlık bir gelir yeterli olacaktır.
Bir Çalışan Vizesi, Uruguay'daki işverenden bir iş sözleşmesinin veya taahhütünün sunulmasını gerektirir. Şirketle ilgili noter tasdikli veriler, maaşınız ve çalışma süreniz de gerekecektir.
Bağımsız Girişimciler Vizesi için, Uruguay'daki kayıt verileri ve geliriniz dahil olmak üzere işiniz hakkında yeminli bir noter onaylı bildirimine ihtiyacınız olacaktır.
Din Görevlileri Vizesi kilisenizden aldığınız belgelendirmeye , sizi tanımlar ve maddi desteğinizi tasdikler nitelikte belgelere ihtiyaç duyar. Noter yerine kilise sertifikası kullanılır.

Öğrencilerin, orada bir öğrenci olduğunu, ne eğitim alacağını ve nerelerde yaşayacağını gösteren noter tasdikli bir sertifikaya ihtiyacı olacaktır. Ayrıca, yeterli maddi desteğinin olduğunu kanıtlaması gerekecektir.
Başvuru Nasıl Yapılır ve Seçenekler Nelerdir ?
⦁Ülkenizi terk etmeden önce, Uruguay'ın dışında, elde ve apostill edilmesi gereken tüm belgeleri toplamış olmalısınız. Bunlar doğum belgeniz, evlilik belgesi ve polis kayıtlarıdır.
⦁Doğum belgesi, evlilik belgesi ve ABD dışındaki polis kayıtları, verildiği ülkedeki bir Uruguay Konsolosluğunda onaylatılmış olmalıdır. Uruguay'a vardığınızda resmi bir kamuya açık tercüman da tercüme ettirmelidir.
⦁ABD vatandaşı iseniz, F.B.I. polis raporu yerine arka plan kontrolü gerekir. ABD'den yasal bir kopyasını getirebilir veya süreci Montevideo'daki Interpol bürosundan başlatabilirsiniz.
⦁Gelirinizi belgeledikten sonra, '' escribano'' adı verilen, Uruguay'da bir profesyonel tarafından Göçmenlik bürosuna yönelik bir sertifika hazırlanır.
⦁Uruguay'a turist olarak girdikten sonraki 90 gün içinde, göçmenlik durumunuzda bir değişiklik yapılması için göçmenlik dilekçesi vermeniz gerekir. İsteğin yazılı olması ve bir turistten bir mukim olma statüsünü değiştirme isteğinin belirtmesi gerekir.
⦁Belge, Uruguay'da adınızı, bulunduğunuz yeri ve doğum tarihini, adresini ve telefon numarasını, giriş kartınızın bir kopyasını ve ülkede ikamet etmek isteyen sebeplerinizi içeren bilgileri içermesi gerekir.

Orta ve Güney Amerika, çoğu zaman vatandaşlık hakkı kazanmak için en kolay ülkeler olarak belirtilir.
Panama'nın Dost Nations Visa programı gibi programlar, hemen hemen her batılı kişinin anında ülkede ikamet etmesi ve beş yıl sonra vatandaşlığa kabul edilmesine izin veriyor.
Diğer ülkeler ayrıca, nominal gelir veya tasarruflu olan herkes için kolay göç programları sunmaktadır; Nikaragua'dan Paraguay'a hatta Guatemala'ya kadar Amerika bölgeleri ikinci vatandaşlık için esnek bir yer. Bir başka ülkede vatandaşlık kazanmak için kolay bir ülke : Uruguay.
Yasal bir vatandaş, doğumdan sonra vatandaşlık alan bir kişidir. Bu durumda, kişinin İspanyolca bildiğinden emin olmak için bir dil sınavına gerek duyulmaktadır. Uruguay vatandaşlığını üç farklı şekilde elde edebilirsiniz:
Uruguay'a büyük miktarda para yatırdıktan veya Uruguay'ın bilim, sanat veya endüstrisine ve ülkeye 3 yıl ikamet ettikten sonra önemli bir katkı yaptıktan sonra.
Uruguaylı bir vatandaşın bir eşi Uruguay'da ikamet etme hakkına sahiptir ve beş yıl ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusunda bulunmaları mümkündür.
Uruguay Genel Kuruluna, Uruguay'a kayda değer bir katkıda bulunan veya mükemmel fayda sahip bir kişiye hibe olarak.
Güney Amerika'nın derinlerinde bulunan Uruguay, özellikle Arjantin ve Bolivya gibi bölgesel komşularla karşılaştırıldığında, ekonomik özgürlüğün göreli bir kalesi. Uruguay'daki bankalar kaliteli ve bir banka hesabı açmaya çalışırken para yatırmak için kötü bir yer değil. Aslında, Uruguay bile Güney Amerika gibi hissetmiyor; Punta del Este gibi plaj kasabaları, güney yarımküredeki yaz aylarında deliriyor çünkü zengin Brezilya ve Arjantinliler'in akınına uğruyor.
Daimi ikamete başvurmak için gerekli belgeler:
⦁doğum belgesi
⦁evlilik belgesi :
Bu isteğe bağlıdır. Bir evlilik belgesi açtırmanın avantajı, eşlerden yalnızca birinin bir gelir kaynağı olduğunu ispatlamasına imkân tanımaktadır.
⦁polis (sabıka) kayıtları :
Polis kayıtlarının temiz olduğunu ispatlamak için o kişi doğumun yapıldığı ülkeden, başvuranın pasaportunu veren ülke (doğumdan farklıysa) ve yaşadığı ülkelerden bir polis sertifikası almalıdır. 18 yaşından sonra farklı adlar kullandıysanız, farklı adların / takma adların tamamı ile polis kayıtları edinmeniz gerekir. ABD vatandaşları, Uruguay'daki polis kayıtlarını (yerel Interpol bürosunda) isteyebilir ya da ABD'deki FBI'dan isteyebilir ve Uruguay'a getirir, usulüne uygun olarak atıfta bulunulur. Dosyaya koyduğunuz tarihte polis kayıtları altı aydan eski olamaz.
⦁gelir kanıtı :
Gelir Kanıtı gerekliliği kendinize (ve varsa ailene) destek olmak için sürekli bir gelir akışınızın olduğunu kanıtlayarak yerine getirilir. Beyan ettiğiniz gelir miktarı yaşam tarzınızla tutarlı olmalıdır. Gelir kanıtı, çeşitli şekillerde ispatlanabilir: emeklilik, temettü (kazanç), kira geliri veya Uruguay'daki bir şirketle yapılan iş sözleşmesi.
Uruguay vatandaşlarına yönelik vize şartları,
Uruguay vatandaşlarına uygulanan diğer devlet makamlarının idari giriş kısıtlamalarıdır. 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla, Uruguay vatandaşları, 138 ülkeye ve bölgeye varışta vizesiz ya da vizesiz giriş yapabilmektedir ve Henley vize kısıtlamaları endeksine göre seyahat özgürlüğü açısından Uruguaylı pasaportu 28. sıraya yerleşmiştir.


Uruguay vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Uruguay'ın daimi ikamet statüsünün başlıca avantajları:
- Uruguay'da daimi oturma izinli bir vatandaş, evli ise üç yıl, tek başvuran için beş yıl için başvuruda bulunabilir. Bu çözümün ilginç özelliği, bu süre, başvuru sahibinin Uruguay'a geldiği güne kadar kalıcı ikamet izni ne zaman verildiğine bakılmaksızın başlar.
⦁Uygulamadan sonra sakinler Uruguay'da süresiz olarak kalabilirler.
⦁Kişisel eşyalar ve ev eşyaları Uruguay'a gümrüksüz getirilebilir.
⦁Yerel sağlık sigortası mevcuttur.
⦁Uruguay ikamet izni ile MERCOSUR eyaletleri arasında seyahat etmek daha kolaydır.
⦁Daimi oturma izinli kişi ülkede 183 gün geçirirse, aynı zamanda bir vergi mükellefiyete hak kazanır ve 5 yıllık vergisizlik alması mümkündür. Bu beş yıllık dönemden sonra konut sakinleri, faizlerden ve temettülerden elde edilen yabancı gelirler üzerinden sadece % 12, sermaye kazancı, emekli aylığı ve emeklilik veya kira gelirleri içinse hiç vergi ödemezler.
Uruguay, yalnızca ülkede yaşayan adaylar için daimi ikamet izni verir. Bu nedenle, adayların yalnızca formları doldurabildikleri ve geri dönmeden izinle çıkabildikleri bir yargılama alanı değildir. Daimi oturma izninin edinilmesi süreci 12 ila 18 ay arasında sürer. Başvuru sahipleri, bu işleme süresi boyunca Uruguay'da en az yarım yıl harcama yapmalıdır. Tabii ki başvuranlar Uruguay'dan özgürce ayrılabilir ve tekrar girebilirler. Yabancı uyruklu kişi kalıcı ikamet edince, ülkede kalma konusundaki herhangi bir gereklilik artık ortadan kalkar ve mukim yalnızca 3 yıldan uzun süre ülkeden ayrıldığında statüsünü kaybedebilir.


Uruguay'da yaşam şartları nelerdir ?

Eski dünya tiyatrolarından ve opera binalarından, caz festivallerine ve enfes restoranlara kadar Uruguay, modern Avrupa'ya benziyor ve ağır hissettiriyor ancak ağır fiyat etiketine sahip değil. Gerçek şu ki Uruguay, bölgedeki en farklı, ekonomik ve sofistike ülkelerden birisi.
Uruguay'da yaşamanın maliyeti, nerede yaşadığınız, arabaya ihtiyacınız olup olmadığı ve doların performansı gibi bir dizi faktöre bağlı olarak değişir. Satın alma yerine, kiralarken iki kişi için harcayabileceğini düşünebileceğiniz bir fikir sizi her daim rahatlatacaktır. Bu fiyatlar, Montevideo'daki en popüler göçmen mahalleyi olan Pocitos'daki tek yatak odalı, mobilyasız bir daireye dayanıyor.
Giderler : ABD Doları
Kira 708
HOA ücretleri (ortak bina giderleri) 146
Mülkiyet vergisi 15
Ulaşım (Taksi, otobüs vs.) 120
Gaz (pişirme için) 10
Elektrik (AC ve ısı kullanımını varsayarak) 160
Su 16
İnternet (telefonla birlikte paketlenmiş) 25
Kablo TV (85 kanallı temel kablo) 40
Cep telefonu (iki temel cep telefonu planı) 54
Sağlık Bakımı (iki temel sağlık planı) 200
Yiyecek ve ev gereçleri 800
Eğlence 400

Genel Toplam (Kişi başına) 2.694,00 $ / $ 1,347
Kişi başına GSYİH
15.220,57 USD ‎(2016)
Nerede Yaşamalı ?
Büyük Montevideo Bölgesi
Rio de la Plata, geniş bir nehir yoluyla Uruguay'ın güney kesiminin çoğuna hakim bir bölge. Uruguay'ın başkenti Montevideo, nehrin ağzına yakın bir yerde konumlanmıştır. Bu kozmopolit şehir, eski ve yeninin canlı bir karışımını sunar. İlçenin geçmişi eski şehir merkezinde yaşıyor, ancak birçok yüksek katlı ofis ve konut diğer mahalleleri işgal ediyor. Kültürlü, enerjik ve bazen çılgınca olan Montevideo, şehir yaşamını seven birçok gurbetçiyi cezbeder.
Montevideo'nun gelişen metropolü, çok katlı alışveriş merkezleri, şık restoranlar ve ülkenin büyük hastanelerini barındırıyor. Montevideo, Uruguay'ın gelişmekte olan teknoloji endüstrisi ile bağlantı kurmak istiyorsanız yaşanması gereken ilk yerdir.
İnsanlar kentin hızından kurtulmak istediğinde Rambla'ya giderler; burada koşu, paten yapıp parkta gezinir ve köpekleri ile yürürler. Yaz aylarında, Rambla, belediye tarafından desteklenen yüzme dersleri, plaj voleybolu, açık egzersiz dersleri ve daha fazlasıyla kentsel bir plaja dönüşüyor. Birkaç göçmen topluluğu Montevideo'da haftalık olarak bir araya geliyor.
Littoral
San Jose ve Colonia, Uruguay'ın tarım ve süt çiftlikleri, Rio del Plata'nın batı kıyılarında uzanıyor. İsviçreliler, bölgenin sütçülük için neden bilinmekte olduğunu açıklayan Colonia bölgesinin ilk yerleşimcileriydi.
Portekiz, 1960 yılının başlarında UNESCO Dünya Kültür Mirası statüsü verilen Colonia del Sacramento'nun tarihi mahallesini kurdu. Colonia'dan kısa bir feribot yolculuğu sizi Buenos Aires, Arjantin'e getirir. Birçok Arjantinliler bu alanda yazlık ev satın almaktadır.
Kıyı Uruguay
Uruguay'ın balneearios adı verilen plaj tatil kasabası, farklı bir gurbetçi yerleşim türüne sahiptir. Bazıları göçmen emekliler, diğerleri ise soğuk yaz aylarında kiraya verdikleri Uruguaylı gayrimenkul yatırımları yapan insanlar. Üçüncü tür, dijital göçebe, dünyanın herhangi bir yerinde çalışabilir, ancak sadece plaj ortamını seçer. Çoğunlukla, Uruguay kıyılarının diğer Latin Amerika ülkelerindeki plaj alanlarına kıyasla daha az suç meselesi vardır.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın